Bami met kentjoer

Benodigdheden

Pan en een Snijplank

Kentjoer.nl

Ingrediënten;

  • 500 gram eiermie (al gaar gekookt)
  • 7 eetlepels ketjap (zout)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 350 gram kipdijfilet (in kleine stukjes gesneden)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 5 centimeter laos (in 2 stukken gesneden)
  • 2 daun salam bladeren
  • 1 theelepel kentjoer
  • 3 centimeter verse kentjoer
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 theelepel suiker
  • 3 takken verse selderij
  • -zout en peper op gevoel

Stap 1: Verwarm de pan en fruit de uien. Als de de ui bijna klaar is moet de knoflook, verse kentjoer, verse laos, 2 daun salam bladeren en peper erbij.
Stap 2: Bak al deze dingen totdat alle sappen en smaken vrijkomen. (2 minuten) Hierna kan de kipdijfilet in kleine stukjes ook in de pan.
Stap 3: Schep de kip regelmatig om zodat hij overal gelijk bruin wordt en de roze kleur compleet is verdwijnt.
Stap 4: Als de kip bruin gebakken is mogen de blokjes kippenbouillon, suiker, kentjoer (poeder) en 4 eetlepels ketjap er ook bij.
Stap 5: Blijf dit mengseltje 5 minuten bakken en roeren.
Stap 6: Gooi nu de mi en 3 eetlepels ketjap bij de kip. Roer dit weer voor 5 minuten door.
Stap 7: Nu kunt u de selderij toevoegen. Proef de saus en bepaal hoeveel zout en peper u erbij wilt doen.
Stap 8: Eet smakelijk! Het is al klaar!

Advertenties

Adverteerders