Indonesisch gestoofd rundvlees

Benodigdheden

Vijzel of keukenmachine, Pan en een Snijplank

Kentjoer.nl

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kentjoer (gemalen)
  • 550 gram rundvlees
  • 4 tenen knoflook (geperst of fijngesneden)
  • 3 uien
  • 3 blaadjes daon salam
  • 2 theelepels djinten
  • 2 serhe (over de lengte gesnede)
  • 1 liter water
  • 1 Spaanse peper
  • 1 blik dikke santen
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 1 eetlepel laos
  • 1 eetlepel djahé
  • zout, peper en zonnebloemolie op gevoel.

Stap 1: Pak uw vijzel en doe daar uw peper (naar gevoel), ui en knoflook er in. Stop als alles een fijne pasta is.
Stap 2: Doe hierna de kentjoer, laos, djahe, ketoembar en djinten erbij en roer of mix door totdat alles goed door elkaar heen zit.
Stap 3: Verhit de pan en doe het kruidenmengsel dat u net heeft gemaakt erin. Na een paar minuten legt u het vlees samen met de daon salam blaadjes en serhe ook in de pan.
Stap 4: Bak dit even (3 minuten) mee en zorgd dat de buitenkant van het vlees bruin is.
Stap 5: Als u dit gedaan heeft kan er 1 liter water bij. Breng het water aan de kook en laat het rustig pruttelen.
Stap 6: Een paar minuten voordat u klaar bent kunt u de santen erbij doen.
Stap 7: Na 45 minuten pruttelen is het vlees klaar en kunt u het op smaak brengen met peper en zout.
Stap 8: Serveren en lekker genieten van uw eten!

Advertenties

Adverteerders