Bami met kentjoer


Dit smakelijke en geurige gerecht met eiermie en kipdijfilet is een perfecte combinatie van oosterse smaken. De zachte kip wordt gecombineerd met de pittige kruiden zoals knoflook, laos, en kentjoer, en de ketjap zorgt voor een heerlijke umami-smaak. Het gerecht is snel en makkelijk te maken, en biedt een rijke, smaakvolle maaltijd voor het hele gezin. De toevoeging van selderij zorgt voor een frisse touch, terwijl de eiermie de smaken prachtig opneemt. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of wanneer je zin hebt in iets lekkers en voedzaams!


Bereidingstijd: ~35 minuten


Ingrediƫnten

bami

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de pan en fruit de uien. Als de de ui bijna klaar is moet de knoflook, verse kentjoer, verse laos, 2 daun salam bladeren en peper erbij.
  2. Bak al deze dingen totdat alle sappen en smaken vrijkomen. (2 minuten) Hierna kan de kipdijfilet in kleine stukjes ook in de pan.
  3. Schep de kip regelmatig om zodat hij overal gelijk bruin wordt en de roze kleur compleet is verdwijnt.
  4. Als de kip bruin gebakken is mogen de blokjes kippenbouillon, suiker, kentjoer (poeder) en 4 eetlepels ketjap er ook bij.
  5. Blijf dit mengseltje 5 minuten bakken en roeren.
  6. Gooi nu de mi en 3 eetlepels ketjap bij de kip. Roer dit weer voor 5 minuten door.
  7. Nu kunt u de selderij toevoegen. Proef de saus en bepaal hoeveel zout en peper u erbij wilt doen.
  8. Eet smakelijk! Het is al klaar!

Meer recepten

rundvlees

Rundvlees met kentjoer

Meer Informatie
bami

Gesmoorde kip met kentjoer

Meer Informatie

Social Media