Gesmoorde kip met kentjoer


Dit recept voor Opor Ayam is een heerlijke, geurige Indonesische kipstoof die rijk is aan kruiden en specerijen. De kip wordt langzaam gestoofd in een romige santenbasis, verrijkt met de smaken van tamarinde, knoflook, sjalotjes en een blend van specerijen zoals kaneel, koriander en komijn. Het resultaat is een aromatische en smaakvolle saus die perfect samengaat met de malse kip. Dit gerecht is ideaal voor een gezellige maaltijd en zal je zeker verwarmen met zijn diepe, kruidige smaken. Perfect om te serveren met rijst voor een complete en hartverwarmende maaltijd!

Kentjoer is het perfecte kruid voor een heerlijk Opor Ayam recept. De gesmoorde kip zal de kentjoer en andere kruiden diep van binnen opnemen wat zorgt voor een rijke smaakervaring. Dit recept is geschikt voor 4 personen! Je hebt het volgende nodig:


Bereidingstijd: ~1 uur en 15 minuten


Ingrediƫnten

kip

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in stukken en bak deze voor in olie of een voorverwarmde oven. Ze moeten een gelige gloed krijgen.
  2. Terwijl de kip aan het aanbruinen is kan je de kruidenmix gaan maken. Doe alle kruiden op de limoenblaadjes na in een kom om fijn te stampen.
  3. Voeg het mengsel na het fijnstampen in een pan en laat het in 3 eetlepels zonnebloemolie aanfruiten.
  4. Blus hierna het kruidenmengsel af met het tamarindewater en de dunne santen.
  5. Roer hierna alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
  6. Voeg de gebakken stukken kip en limoenblaadjes bij de rest van het geheel en schep regelmatig om op een laag vuur.
  7. Hierdoor zal de kip ingekookt worden met de saus, en zal de saus de oliƫn van de kip opnemen. Je Opor Ayam is nu klaar!

Als je nog wat extra smaak wil toevoegen, kan je nog een extra theelepel zout toevoegen of een bouillonblokje met een klein beetje suiker.


Meer recepten

rundvlees

Rundvlees met kentjoer

Meer Informatie
bami

Gesmoorde kip met kentjoer

Meer Informatie

Social Media