Rundervlees met kentjoer


Dit recept voor een kruidige rundvleesstoof met een rijke, romige santenbasis is een smaakexplosie die perfect is voor een gezellige maaltijd. De combinatie van specerijen zoals kentjoer, djinten, ketoembar en laos zorgt voor een diepe, aromatische smaak die het rundvlees heerlijk op smaak brengt. Het gerecht wordt langzaam gestoofd in water, waardoor het vlees mals en vol van smaak wordt, en de toevoeging van dikke santen maakt het gerecht heerlijk romig. Dit gerecht is ideaal om van te genieten tijdens een rustige avond of wanneer je iets speciaals wilt bereiden voor je familie of vrienden.


De bereidingstijd: ~1 uur en 15 minuten


Ingrediënten

rundvlees

Bereidingswijze:

  1. Pak uw vijzel en doe daar uw peper (naar gevoel), ui en knoflook er in. Stop als alles een fijne pasta is.
  2. Doe hierna de kentjoer, laos, djahe, ketoembar en djinten erbij en roer of mix door totdat alles goed door elkaar heen zit.
  3. Verhit de pan en doe het kruidenmengsel dat u net heeft gemaakt erin. Na een paar minuten legt u het vlees samen met de daon salam blaadjes en serhe ook in de pan.
  4. Bak dit even (3 minuten) mee en zorgd dat de buitenkant van het vlees bruin is.
  5. Als u dit gedaan heeft kan er 1 liter water bij. Breng het water aan de kook en laat het rustig pruttelen.
  6. Een paar minuten voordat u klaar bent kunt u de santen erbij doen.
  7. Na 45 minuten pruttelen is het vlees klaar en kunt u het op smaak brengen met peper en zout.
  8. Serveren en lekker genieten van uw eten!

Meer recepten

rundvlees

Rundvlees met kentjoer

Meer Informatie
bami

Gesmoorde kip met kentjoer

Meer Informatie

Social Media